Sommarläger 2019

DET ÄR DAGS FÖR SCOUTLÄGER!

Kom med på sommarlägret KOMET ‘19 i Hållsnäs, Svartå tillsammans med Ekenäs Skogsvandrare, Ingå Scouter, Karis Flickorna och Karis Gossarna.

Lägertid och plats
Lägret börjar den 28.7 och slutar 1.8. Vargungarnas läger slutar på tisdag 30.7 och äventyrsscouterna åker hem på onsdag 31.7. Lägret ordnas vid Karis Gossarnas stuga Granhyddan i Hållsnäs, Svartå.

Program
Årets lägertema är “Komet” och vi kommer bland annat ta upp rymden samt miljö & klimat under lägret. På programmet står även traditionellt scoutiga aktiviteter som att övernatta i tält, paddling, stämningsfullt lägerbål, äventyr i skogen och riktigt mycket fiilis!

Bra att veta
Vi övernattar i tält under lägret. I Hållsnäs finns ingen el eller rinnande vatten. På lägerområdet finns utedass och en simstrand.

Simkunnighet
Enligt Folkhälsans direktiv räknas man som simkunnig om man kan simma 200 meter. Alla scouter som inte är simkunniga simmar med flytväst under lägret.

Föräldrar
Vuxna som vill prova på scouting är varmt välkomna med på läger! Meddela gärna under “tilläggsuppgifter” i anmälningsblanketten hur och under vilken tidpunkt du vill delta i lägret.

Anmälning och lägeravgift
Anmälningen sker via medlemsregistret Kuksa, med förälderns ScoutID. Sista anmälningsdag är 30.4.2019. Anmälningen är bindande. Om anmälan återtas utan giltig orsak är du skyldig att erlägga hela lägeravgiften. Giltig orsak för annullering är sjukdom eller annat förhinder som inte kunnat förutses.

Lägret kostar 30€ för vargungar, 40€ för äventyrsscouter och 50€ för de övriga åldersgrupperna. Föräldrar deltar gratis.

Mera information
Ett andra lägerbrevet har skickats i början av juni per e-post till alla som är anmälda till lägret. I lägerbrev 2 hittar du fakturan, en utrustningslista, vägbeskrivning och annat du behöver veta inför lägret.

Hoppas du kommer med och upplever sommarens bästa läger tillsammans med gamla och nya scoutvänner! Tag gärna kontakt om det är något du funderar på.